AMSTERDAM - Sharp heeft in Japan een 20-inch touchscreen geïntroduceerd dat bediend kan worden met een extra slanke stylus.

Het bewuste scherm, de LL-S201A, is een beeldpaneel van 20 inch. Het display heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een contrastverhouding van 3000:1 en een reactietijd van 5 milliseconden.

Bijzonder is dat het scherm zowel staand als liggend kan worden gebruikt en dat er een extra slanke stylus bij wordt geleverd. De punt van deze touchscreenpen is 2 millimeter dik, aldus Sharp, waar gangbare styli volgens de fabrikant al snel 6 millimeter dik zijn. Dit zou voor meer precisie moeten zorgen bij de bediening van het scherm.

Het scherm is in eerste instantie gericht op grafische professionals, maar opvallend genoeg is de LL-S201A alleen compatibel met Windows-pc’s en niet met Macs. Het scherm, dat over hdmi- en displayportaansluitingen beschikt, komt in januari uit in Japan voor een nog onbekende prijs. Of Sharp ook Europese plannen heeft voor het scherm, is nog niet duidelijk.