AMSTERDAM - Samsung is van plan zijn toekomstige mobiele vlaggenschip, de Galaxy S IV, in april volgend jaar te introduceren. In mei komt het toestel op de markt.

Dat schreef Sammobile.com maandag. De website zegt zich te baseren op uitlatingen van een 'insider' bij Samsung.

Volgens het gerucht werkt Samsung aan een nieuw toestel onder werktitel 'Project J'. Sammobile's anonieme bron zou hebben bevestigd dat Project J in werkelijkheid de opvolger van de populaire Galaxy S III wordt en volgend jaar als de Galaxy S IV op de markt komt.

Vanaf mei te koop

Samsung zou het nieuwe toestel niet in januari op de aankomende CES-beurs in Las Vegas presenteren, maar een eigen introductie-evenement organiseren in april. Vanaf mei zou het toestel verkrijgbaar zijn.

Sammobile weet geen nieuwe informatie te noemen met betrekking tot de specificaties van de nieuwe smartphone. Volgens eerdere geruchten krijgt het toestel een 5-inch full-hd scherm, een quadcore-processor en een 13-megapixelcamera.

Goedkopere Galaxy Note II

Ook stelt Sammobile dat Samsung mogelijk een goedkopere versie van zijn Galaxy Note II zal uitbrengen in Europa. Deze budgetvariant van Samsungs forse smartphone moet het waarschijnlijk zonder stylus stellen.

Verder zou Samsung werken aan een concurrent voor Asus' Transformer Pad. Het bedrijf heeft volgens geruchten een 13,3-inch tablet in ontwikkeling dat kan worden aangesloten op een toetsenborddock, om te functioneren als laptop.