AMSTERDAM - Facebook heeft een nieuwe functie geïntroduceerd in de iPhone- en Android-apps van het sociale netwerk. Foto's kunnen automatisch worden geüpload.

De nieuwe functie, met de naam Photo Sync, moet handmatig worden aangezet.

Foto's die worden geüpload blijven in een privéalbum staan en zijn dus onzichtbaar voor vrienden totdat ze actief worden gedeeld. Handmatig kunnen ze alsnog worden verwijderd van Facebook.

Volgens het bedrijf wordt Photo Sync al sinds augustus getest. Begin november werd de app al flink geüpdatet, met een uitgebreide focus op het maken en uploaden van foto's.