AMSTERDAM - MMD, licentiepartner voor Philips-schermen, heeft vrijdag de lancering aangekondigd van de eerste Philips-monitor met ingebouwde Ambilight-technologie en 3d.

De Philips Gioco 278G4, zoals de monitor heet, meet 27 inch en heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Het scherm kan game- en filmbeelden in 3d weergeven middels een meegeleverde, passieve bril.

Een van de opvallendste eigenschappen is de Ambilight-techniek van het scherm, in dit geval door Philips 'Ambiglow' genoemd. Net als bij Philips’ Ambilight-televisies lichten de randen van het scherm op in kleuren die aansluiten op het kleurenpalet in beeld, om de sfeer van films en games dieper de woonkamer in te trekken.

amBX

Philips probeerde in het verleden zijn Ambilight-technologie al wel naar de computer te brengen, maar dat ging toen nog middels een speciale set computerspeakers ('amBX'). De Gioco 278G4 is de eerste computermonitor waarbij Philips’ schermenpartner MMD de technologie heeft ingebouwd.

Het nieuwe scherm beschikt over drie hdmi-aansluitingen, een 4-poorts usb 3.0-hub en een vga-poort. De monitor heeft een adviesprijs van 399 euro.