AMSTERDAM - Sitecom heeft aangekondigd zijn routers te zullen voorzien van een ‘do-not-track’-functie. Hierdoor hoeft men deze privacy-instelling niet meer te activeren voor individuele browsers, aldus de fabrikant.

Do-not-track is een privacyfunctie die bepaalde webbrowsers bieden en waarmee gebruikers kunnen aangeven aan websites dat ze niet willen dat hun surfgedrag wordt bijgehouden.

Door deze functie in routers in te bouwen, stelt Sitecom dat men deze privacy-instelling centraal kan inschakelen, in plaats van per browser of computer. Op deze manier is de do-not-track-functie ook beschikbaar bij het surfen op tablets en smartphones, aldus de routerfabrikant.

De functie is een nieuwe toevoeging aan Sitecom Cloud Security, een serie beveiligingsmaatregelen voor internetters die centraal vanaf de router te beheren zijn. Voorbeelden van deze functies zijn onder meer bescherming tegen virussen en het weren van reclame in websites.

De nieuwe versie van Sitecom Cloud Security, inclusief de do-not-track-functie, zal te vinden zijn in de X-serie 3.0-routers die Sitecom in december op de markt brengt. Ook komt er een firmware-update die de nieuwe mogelijkheden aan bestaande Cloud Security-routers toevoegt.