SEATTLE - Microsoft heeft sinds de lancering van het nieuwe besturingssysteem Windows 8 een maand geleden 40 miljoen licenties verkocht.

Dat laat het bedrijf weten in een blog.

In de verkoopcijfers zijn zowel verkopen van het besturingssysteem voor nieuwe pc's als upgrades van oudere versies naar Windows 8 inbegrepen.

Wat betreft upgrades gaat Windows 8 beter dan Windows 7. Daarbij moet wel gezegd worden dat de update naar Windows 8 goedkoper is dan destijds naar Windows 7.

Toen Windows 7 eind 2009 op de markt kwam, werd het systeem in de eerste 10 weken 60 miljoen keer verkocht. Uiteindelijk is Windows 7 tot nu toe de best verkochte versie van Windows met 670 miljoen licenties.

Geruchten

Eerder kwamen er geruchten naar buiten dat de verkoop tegen zou vallen. Microsoft spreekt dat met deze cijfers dus tegen.

Windows 8 is geschikt voor laptops, desktops en tablets en is specifiek gericht op de laatste categorie. Het besturingssysteem is uitgerust met de applicatiewinkel Windows Store waar inmiddels ruim 20.000 apps in staan.

Het bedrijf heeft ook een apart besturingssysteem voor smartphones op de markt gebracht, Windows Phone 8, en een eigen tablet, de Surface.

Lees onze review van Windows 8