AMSTERDAM - De Chinese computerfabrikant Lenovo heeft een nieuwe smartphone met Android 4.1 onthuld. Het toestel moet het vooral van zijn stevige accu hebben.

De IdeaPhone P770 is een bescheiden toestel dat wordt neergezet als een muziekmobieltje met smartphonemogelijkheden. Het mobieltje draait op een 1,2 GHz-processor en heeft een 4,5-inch scherm met een resolutie van 960 bij 540 pixels.

De meest in het oog springende eigenschap van het nieuwe Android 4.1-toestel is de forse accu. Deze heeft een capaciteit van 3500 mAh en is daarmee omvangrijker dan de accu’s van onder meer de Samsung Galaxy Note II, die ook al geen bescheiden batterij aan boord heeft.

Dikker

Volgens Lenovo houdt het toestel het dankzij de forse accu tot zo’n 29 uur uit, wanneer er constant gebeld wordt. Daar staat tegenover dat het toestel met zijn 1,19 centimeter een stukje dikker is dan veel moderne concurrenten.

Of Lenovo het toestel in Europa op de markt zal brengen, is nog niet duidelijk. Wel is de IdeaPhone P770 vanaf deze week alvast te koop in China. De prijs bedraagt omgerekend tussen de 200 en 250 euro.