AMSTERDAM - Apple heeft een rechter in Californië verzocht om vier Samsung-telefoons en twee tablets toe te voegen aan een patentzaak tussen de twee bedrijven

De zaak is een vervolg op een eerder geschil in Californië, waar Samsung schuldig werd bevonden van patentschending. Het bedrijf moet daarom een boete van een miljard dollar betalen, tenzij de straf in hoger beroep wordt verworpen.

Beide partijen hebben de rechtbank verzocht om een hele reeks producten te behandelen tijdens de zaak, meldt Foss Patents. Zo vindt Samsung dat de iPhone 5, iPad 4, iPad Mini en de nieuwe iPod Touch inbreuk maken op de patenten van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Apple claimt op zijn beurt dat de Galaxy S III, Galaxy Note 10.1 en Galaxy Nexus inbreuk maken. Daar worden nu nog zes toestellen aan toegevoegd, te weten: de Galaxy S III met Android 4.1 (Jelly Bean), Galaxy Note II, Galaxy Tab 8.9, Galaxy Tab 2 10.1, Rugby Pro en de Galaxy S III Mini.

Jelly Bean

Apple verduidelijkt in het verzoek aan de rechtbank dat het de Android-systemen Jelly Bean en Ice Cream Sandwich zelf niet beschuldigd van inbreuk. Eerder had het bedrijf wel gevraagd om Jelly Bean aan de zaak toe te voegen, maar rechter Lucy Koh hield dat tegen.

Het besturingssysteem van Google kon niet bij de zaak worden betrokken omdat er dan mogelijk een enorm aantal apparaten zou kunnen worden toegevoegd aan de zaak, oordeelde Koh. Bovendien heeft Samsung geen invloed op het totale uiterlijk van Android omdat het besturingssysteem wordt gemaakt door Google. Samsung gooit daar alleen een eigen schil overheen.

Het tweede Californische proces tussen Apple en Samsung begint naar verwachting pas in maart 2014.