AMSTERDAM - Apple heeft zijn nieuwste iMac-model nog niet in de winkels gelegd, of het apparaat is al gekloond. Een Chinese fabrikant heeft een kopie van de nieuwe iMac uitgebracht, maar dan wel met Windows 8.

Het uiterlijk van de Lavi S21i, zoals de iMac-kloon heet, lijkt sterk op dat van Apple’s nieuwste all-in-one. De voorkant en voet zien er vrijwel hetzelfde uit, al is het Apple-logo vervangen door een opvallend Lavi-beeldmerk. Wel is de S21i met zijn 9 millimeter bijna een halve centimeter dikker dan zijn voorbeeld.

Het apparaat in kwestie heeft een 21,5-inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Er is keuze uit een Intel Core i3- of Core i5-processor, een harddisk van 500 GB of een ssd van 128 GB, en Windows 7 of 8. Het werkgeheugen bedraagt 4GB.

Verder beschikt de Lavi S21i over een ingebouwde hd-videochatcamera, wifi-ondersteuning, vier usb 2.0-poorten en aansluitingen voor vga- en netwerkkabels. De Chinese all-in-one komt niet in Europa op de markt, maar zal in China zo’n 417 (met Core i3-processor) of 479 euro (met Core i5) kosten.