Google lost bug in Android na 2,5 jaar op

AMSTERDAM - Google heeft een 2,5 jaar oude bug in Android opgelost. Gebruikers konden door de fout in het mobiele besturingssysteem op bepaalde wifi-netwerken niet inloggen.

De bug werd voor het eerst gemeld in april 2010 en Google heeft nu bekendgemaakt dat het probleem in 'de volgende grote update' opgelost zal worden.

Android Police merkt op dat niet heel veel gemiddelde gebruikers last hadden van de bug. Door de fout kon soms niet ingelogd worden op wifi-netwerken met een inlog via een browserportal. Vooral scholen en bedrijven maken gebruik van zulke netwerken.

Een medewerker van Google stelt dat het oplossen van de bug zo lang heeft geduurd omdat er prioriteit gegeven werd aan andere dingen en het bedrijf niet genoeg middelen tot zijn beschikking had.

Volgende versie

"We zijn met niet genoeg mensen om een persoon op elke gewenste feature te zetten. Ik bied mijn excuses aan dat het zo lang geduurd heeft", aldus de medewerker. "Ik kan nog niet zeggen wanneer de volgende versie uit zal komen, maar de oplossing volgt in ieder geval na Android 4.2 dat nu al uitgekomen is."

De daadwerkelijke uitrol van de oplossing kan dus nog even op zich laten wachten.

Lees meer over:
Tip de redactie