Amsterdams bedrijf werkt aan 'slimme' gadgettas

AMSTERDAM - Het Amsterdamse bedrijf Phorce wil een ‘slimme’ gadgettas uitbrengen die in staat is om allerlei gadgets op te laden en de eigenaar waarschuwt als deze de tas ergens laat slingeren.

Phorce – dat zijn bedrijfsnaam ook aan de tas zelf heeft geleend – wil een gadgettas uitbrengen die niet alleen gebruikt kan worden om elektronica te vervoeren en op te laden, maar die ook slim genoeg is om via bluetooth met smartphones en tablets te communiceren.

Op deze manier kunnen eigenaars een waarschuwing op hun mobieltje ontvangen als ze de tas ergens hebben laten liggen of de ingebouwde accu bijna leeg is. Via een app voor iOS en Android kunnen gebruikers op hun tablet of smartphone kijken hoe vol de accu van de Phorce nog is.

MacBooks

Met deze ingebouwde accu zijn diverse gadgets op te laden. De Phorce for USB is uitgerust met drie usb-poorten, terwijl de Phorce for Mac daarnaast nog een oplaadaansluiting heeft voor MacBooks.

De ingebouwde accu van de tas zou krachtig genoeg zijn om de batterijduur van een MacBook met zeven uur te verlengen en een iPhone tot acht keer volledig op te laden. Daarnaast is de tas volgens Phorce te gebruiken als zowel een draagtas met handvat, schoudertas als rugtas.

Kickstarter

Of de Phorce daadwerkelijk op de markt komt, is nog even afwachten. De Amsterdamse ontwerpers proberen via crowdfunding-site Kickstarter voldoende geld binnen te halen om de productie te starten. Daarvoor hoopt het bedrijf in de komende 30 dagen nog zo'n 90 duizend euro in de wacht te slepen.

Tip de redactie