'Siri en eigen kaartdienst Apple naar Macs'

AMSTERDAM - In de volgende versie van OS X, het besturingssysteem voor Macs, zit mogelijk spraakbesturing via Siri verwerkt. Ook zou Apple OS X 10.9 willen uitrusten met de eigen kaartdienst.

Dat meldt 9to5mac op basis van verschillende ‘betrouwbare’ bronnen.

OS X 10.9 is een nog niet aangekondigde versie van het besturingssysteem voor de iMac en MacBooks. Het systeem moet volgend jaar uitgebracht worden, aldus de bronnen.

Apple zou momenteel tests uitvoeren met zowel Siri als de eigen kaartdienst. Of beide functionaliteiten uiteindelijk ook echt verwerkt worden in OS X 10.9 is volgens de bronnen nog niet te zeggen.

9to5mac wijst erop dat Apple er bij de iPhone en iPad voor gekozen heeft om alleen recente modellen uit te rusten met spraakbesturing Siri. Of dit bij Macs ook zo zal zijn, is niet bekend.

De verwerking van de kaartdienst in OS X 10.9 is opmerkelijk. Apple krijgt veel kritiek op de software die voor het eerst in iOS 6 is verwerkt. Apple gebruikte voorheen Google Maps. Mocht de eigen software uiteindelijk op Macs beschikbaar komen, kunnen ook andere ontwikkelaars de kaarten in hun apps gebruiken.

Lees meer over:
Tip de redactie