AMSTERDAM - Volgens Samsung zijn de OLED-technologieën van concurrent LG niet innoverend en origineel genoeg om een patent op te hebben.

Dat laat een woordvoerder van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant weten aan AFP.

LG en Samsung zijn in Zuid-Korea verwikkeld in een rechtszaak. LG wil een verbod op onder meer de Galaxy S III, Galaxy Tab 7.7 en Galaxy Note. Samsung zou OLED-patenten van LG geschonden hebben.

Samsung heeft de rechter nu gevraagd zeven patenten ongeldig te verklaren. Volgens het bedrijf zijn de technologieën niet origineel en innovatief genoeg. Het is niet bekend om welke patenten het precies gaat, maar waarschijnlijk gaat het om de patenten die LG wil gebruiken in bovengenoemde rechtszaak.

De bedrijven liggen ook met elkaar overhoop vanwege vermeende bedrijfsspionage. LG zou daarbij informatie over OLED-technologieën gestolen hebben.

OLED

OLED-schermen hebben een betere beeldkwaliteit dan LED- of LCD-schermen. Het contrast is hoger, de kleuren zijn dieper en het beeld scherper. Bovendien zenden OLED-schermen zelf licht uit waardoor geen backlight nodig is. Hierdoor wordt bespaard op het stroomverbruik.