AMSTERDAM - De Amerikaanse videobrillenfabrikant Vuzix heeft een concurrent voor Google’s ‘Project Glass’ geïntroduceerd. De Vuzix Smart Glasses M100 is een hands-free schermpje dat beelden van smartphones kan weergeven.

De M100 dient op het hoofd te worden bevestigd en plaatst een schermpje voor het rechteroog van de gebruiker. Dit schermpje toont informatie als sms-berichten, e-mail en meer, en daarnaast kan de M100 onder meer gebruikt worden om telefoongesprekken aan te nemen en voor augmented reality-toepassingen.

Het kleine schermpje heeft zelf een resolutie van 400 bij 240 pixels. Ook is er een hd-videocamera in de M100 verwerkt die video-opnames kan maken in 720p-resolutie. Verder kan het apparaat hoofdbewegingen in drie richtingen registreren en beschikt het kleinood over een ingebouwde gps-module.

Accuduur

De ‘slimme bril’ draait zelf op Android 4.0 en heeft daarvoor een eigen OMAP 4-processor en 1GB werkgeheugen aan boord. Via microSD-kaartjes is er tot 8GB aan opslagcapaciteit beschikbaar. Volgens Vuzix bedraagt de accuduur 2 uur bij continu gebruik of maximaal acht uur bij ‘gemiddeld’ gebruik.

In tegenstelling tot Google’s Project Glass-bril, is de M100 ontwikkeld voor gebruik met zowel Android- als Apple-smartphones. De bril is via bluetooth of wifi met dergelijke toestellen te verbinden. De bril zou begin 2013 op de markt komen, maar een prijs is nog niet genoemd.