AMSTERDAM - Het Amerikaanse bedrijf Elliptic Labs heeft een technologie ontwikkeld, waardoor Windows 8-gebruikers hun computers kunnen bedienen met handgebaren, zonder dat er een touchscreen hoeft te worden aangeraakt.

De Windows 8 Gesture Suite van het bedrijf maakt het mogelijk om computers met handgebaren te bedienen. Dit zou vergelijkbaar werken als touchscreenbediening, maar dan zonder dat het scherm moet worden aangeraakt.

De nieuwe technologie gebruikt gevoelige microfoons om de ultrasone signalen op te vangen die ontstaan wanneer de handen voor het scherm worden bewogen. Volgens Elliptic Labs is de techniek in staat om op die manier een treffend 3D-beeld te creëren van handbewegingen en deze correct te interpreteren.

Hoewel er voor de Gesture Suite geen touchscreen nodig is, maakt de technologie wel gebruik van de aanrakingsvriendelijke opzet van Microsofts nieuwste besturingssysteem. Naar verwachting komen over ongeveer een jaar de eerste computers met de nieuwe technologie op de markt.