AMSTERDAM - Computerfabrikant Acer heeft maandag een nieuwe laptop met Google’s ChromeOS uitgebracht. Deze C7 Chromebook is inmiddels voor 199 dollar verkrijgbaar in de Verenigde Staten, maar komt ook in Europa op de markt.

De nieuwe Chromebook heeft een 11,6-inch scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Het apparaat is ongeveer 2,5 centimeter dik en heeft een gewicht van 1,4 kilo.

De gunstig geprijsde laptop moet het met bescheiden hardware stellen. Zo draait het apparaat op een 1,1 Ghz Intel Celeron-processor en is er voor opslag een harddisk van 320GB aan boord. De accu zou goed zijn voor een gemiddelde werkduur van 3,5 uur.

Start op in 18 seconden

De C7 Chromebook beschikt verder over ingebouwde wifi, een webcam, aansluitingen voor hdmi, vga en ethernet, en drie usb 2.0-poorten. De laptop start volgens Google in achttien seconden op en wordt geleverd met twee jaar gratis cloudopslag van 100GB.

Acer brengt zijn C7 Chromebook deze week uit in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De Amerikaanse prijs bedraagt 199 dollar. Wanneer en voor welke prijs de laptop op het Europese vasteland zal arriveren, is nog niet bekendgemaakt.