AMSTERDAM - Apple komt in de eerste helft van volgend jaar met een nieuwe iPhone, nieuwe iPad en met het vermeende tv-toestel iTV waar al tijden geruchten over gaan.

Dat bericht the Chinese Times op basis van anonieme bronnen.

De eerste testmodellen van de iPhone 5s zouden al klaar zijn en worden verstuurd naar diverse toezichthouders. De massaproductie moet begin volgend jaar op gang komen en het toestel kan dan in het eerste kwartaal al in de winkels liggen.

Dat is fors eerder dan de jaarlijkse cyclus die Apple normaal hanteert. De iPhone kwam eerst altijd rond juli uit. De iPhone 4s werd in oktober gelanceerd en de iPhone 5 volgde eind september.

Volgens de bronnen geeft Apple de nieuwe smartphone de naam iPhone 5s. Dat komt overeen met de eerdere reeks toestellen: iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4s en nu dus de iPhone 5.

iPad en iTV

The Chinese Times weet ook te melden dat er in de eerste helft van 2013 ook een nieuwe iPad in de winkels zal komen te liggen. Apple updatete de iPad 3 in oktober nog met een nieuwe processor en bracht toen ook een iPad Mini uit.

Tussen neus en lippen door spreken de bronnen ook nog over iTV, een eigen tv-toestel van Apple waar al tijden geruchten over gaan. Ook dit apparaat zou in de eerste helft van 2013 moeten verschijnen. Details blijven echter onduidelijk.

Lees onze review van de iPhone 5

Lees onze review van de iPad Mini