AMSTERDAM - De mobiele versie van Office 2013 voor iPhone, iPad en Android komt zoals verwacht begin 2013 uit. De basisversie van de apps zal gratis zijn.

Dat schrijft The Verge woensdag op basis van diverse anonieme bronnen. Microsoft heeft al bekendgemaakt dat de lancering rond maart 2013 zou gaan plaatsvinden.

Volgens The Verge komt de iOS-app inderdaad eind februari of begin maart uit, maar laat de Androidapp nog tot mei op zich wachten. Windows Phone 8 wordt al standaard uitgerust met Office Mobile.

De apps voor iOS en Android zullen gratis verkrijgbaar zijn. Gebruikers moeten inloggen met een Microsoft-account en kunnen vervolgens Word-, Powerpoint- en Excelbestanden bekijken.

Bewerken

Bestanden kunnen ook bewerkt worden, maar daarvoor is een Office 365-abonnement nodig. Deze kan via de app aangeschaft worden, of door een bedrijf via codes beschikbaar worden gesteld aan werknemers.

De bewerkingen in Office Mobile zijn volgens de bronnen echter beperkt. De mobiele versie van het softwarepakket zou geen vervanging zijn van de volwaardige desktopversie.