AMSTERDAM - Acer heeft maandag een nieuwe all-in-one gelanceerd. De Veriton Z2650-UG645X is een bescheiden computer die wel beschikt over Windows 8, maar niet profiteert van de touchscreen-ondersteuning van het nieuwe besturingssysteem.

Waar diverse fabrikanten sinds de lancering van Windows 8 hun laptops en all-in-ones van een touchscreen voorzien, slaat Acer bij zijn nieuwe Veriton-systeem de aanraakfunctionaliteit over. De maandag gelanceerde all-in-one heeft een normaal led-scherm van 20 inch, met een resolutie van 1600 bij 900 pixels.

Ook de overige specificaties zijn aan de bescheiden kant. Het apparaat draait op een Intel Pentium-processor van 2,9GHz, waar veel moderne all-in-ones op rappere Core i5-processors draaien.

Harddisk

Het nieuwe Veriton-model heeft 4GB geheugen, terwijl de harddiskruimte standaard 500GB bedraagt. Een aparte grafische versneller is niet aanwezig, voor beeldberekeningen wordt een geïntegreerde chip van Intel gebruikt. 

De nieuwe all-in-one is in de Verenigde Staten inmiddels verkrijgbaar voor 630 dollar. De Nederlandse lanceerdatum en prijs zijn nog niet bekend.