AMSTERDAM - Facebook heeft de applicatie voor de iPhone geüpdatet. Onder meer filters voor foto’s, het uploaden van meerdere foto’s en een uitgebreide chatfunctie zijn toegevoegd.

In mei introduceerde Facebook een aparte Camera-applicatie voor iOS. Met deze app kunnen gebruikers alle foto’s van vrienden in één keer zien en kunnen meerdere foto’s tegelijk geüpload worden.

De belangrijkste functionaliteiten van deze aparte app zitten nu ook in de originele Facebook-app verwerkt. Zo kan een nieuwe uitsnede van een foto gemaakt worden en is het mogelijk meer foto's in één keer te plaatsen.

Filters

Opmerkelijk is dat het sociale netwerk de introductie van filters niet noemt in de App Store. Gebruikers kunnen nu zodra een foto geselecteerd is voor uploaden diverse filters toepassen, vergelijkbaar met Instagram. Facebook nam Instagram in april over.

Dit weekend wist The New York Times nog te melden dat Twitter ook filters wil gaan introduceren.

Cadeaus en chat

Via de iOS-app kunnen nu ook fysieke cadeaus uitgedeeld worden. Dat kan al langer via de website en Android-app. Deze functionaliteit is voorlopig alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers.

Tot slot heeft het bedrijf de chatfunctie van de iOS-app verbeterd. Het is eenvoudiger om te controleren welke vrienden online zijn. Bovendien zet de dienst automatisch de vrienden waarmee het meest gechat wordt bovenaan.