AMSTERDAM - Sportmodemerk Oakley heeft de Airwave Snow gelanceerd. Deze skibril wordt aangestuurd door Android en toont informatie over het skiën, binnenkomende berichten en telefoontjes op het brillenglas.

De Airwave bevat een zogeheten ‘heads up display’, een schermpje binnen het blikveld van de bril, waarop allerlei informatie wordt getoond. Volgens Oakley gebeurt dit op een niet al te opdringerige manier: het zou lijken alsof men op ruim anderhalve meter afstand naar een 14-inch monitor kijkt.

De getoonde informatie varieert van details over skisprongen en plattegronden tot snelheidsinformatie, temperatuur, afspeellijsten voor muziek en de plek waar vrienden zich bevinden. Hiervoor beschikt de Airwave Snow over een ingebouwde gps.

Ook kan de bril via bluetooth met smartphones communiceren om bijvoorbeeld informatie weer te geven over binnenkomende gesprekken en berichten. De Airwave Snow is in de Amerikaanse webwinkel van Oakley te koop voor 600 dollar. Wanneer en voor welke prijs de digitale skibril naar Nederland komt, is nog niet duidelijk.