AMSTERDAM - Het Amerikaanse Apparent heeft de Doxie One geïntroduceerd, een compacte scanner die zelfstandig te gebruiken is, maar ook kan worden aangesloten op Windows-computers, Macs en iOS-apparaten.

De nieuwe scanner is een compact apparaat ter grootte van een slanke keukenrol, aldus de fabrikant in een persbericht. De Doxie One heeft ingebouwde tekstherkenning, zodat gescande documenten automatisch kunnen worden opgeslagen als pdf’s met losse tekst.

Documenten worden opgeslagen op een meegeleverde sd-kaart. Deze bestanden zijn vervolgens over te zetten op pc’s, Macs, iPads, iPhones en iPods touch. Voor de laatste drie is een gratis iOS-app beschikbaar.

Niet draadloos

Synchronisatie verloopt overigens niet draadloos. De scanner kan worden aangesloten op de Lightning-poort van nieuwe iPads en iPhones, terwijl voor oudere modellen een SD-kaartlezeraccessoire nodig is. Laptops en desktopcomputers kunnen gescande bestanden ontvangen door de SD-kaart in te voeren.

De Doxie One wordt geleverd met een universele stroomadapter, zodat hij ook op zakelijke reizen kan worden ingezet. Het apparaat komt eind november wereldwijd op de markt voor 149 dollar.