AMSTERDAM - Apple heeft in de Britse krant the Guardian een advertentie geplaatst om verplicht wereldkundig te maken dat het een rechtszaak van Samsung verloren heeft. De verklaring op de website is nog niet aangepast.

Donderdag bepaalde een Britse rechter dat de originele verklaring die Apple op de Britse site plaatste, aangepast moet worden.

In de tekst schreef Apple dat het de rechtszaak verloren had, maar wijdde vervolgens uit over rechtszaken die het wel gewonnen had en waarom de iPad beter is dan de Galaxy Tab.

De verklaring moet binnen 48 uur na de uitspraak op donderdag worden aangepast. Apple stelde dat het 14 dagen nodig had, maar dat accepteerde de rechter niet. Vrijdag is dus wel in kranten al een nieuwe verklaring verschenen, zo meldt the Next Web.

Daarin beperkt Apple zich tot de feitelijke berichtgeving dat Samsung gewonnen heeft. Wanneer de tekst op de site wordt aangepast, is onbekend.

Zowel in de originele rechtszaak als in het hoger beroep werd in Groot-Brittannië bepaald dat de Galaxy Tab geen kopie is van de iPad. Eén van de rechters schreef in zijn uitspraak dat de Galaxy Tab van Samsung niet cool genoeg is om een kopie te zijn.

Alles over de juridische strijd tussen Apple en Samsung