AMSTERDAM - Apple moet de verklaring waarin staat dat het een rechtszaak van Samsung verloren heeft, aanpassen en prominenter op de website plaatsen.

Een Britse rechter oordeelde donderdag dat Apple de verklaring moet aanpassen, zo meldt de Britse krant the Guardian. In de huidige verklaring weet Apple de concurrent alsnog te beschuldigen van kopiëren.

De iPhonemaker verloor in Groot-Brittannië een rechtszaak van Samsung. Volgens de Britse rechter maakt de Zuid-Koreaanse fabrikant geen inbreuk op het merkenrecht van Apple rond de iPad.

Apple moet als straf een verklaring op de website en in diverse kranten plaatsen. In de verklaring moet duidelijk worden dat de Galaxy Tab geen kopie van de iPad is.

Aanpassen

In de huidige verklaring schrijft Apple echter ook: "Terwijl de Britse rechtbank niet vindt dat Samsung zich schuldig heeft gemaakt aan patentschending, hebben andere rechters erkend dat Samsung bij het ontwerpen van de Galaxy Tab bewust de populairdere iPad gekopieerd heeft."

Bovendien benadrukt Apple in de tekst dat de iPad superieur zou zijn aan de Galaxy Tab.

Apple moet de verklaring binnen 48 uur aanpassen en op de thuispagina van apple.co.uk plaatsen. Nu wordt de tekst weggestopt achter een linkje helemaal onderaan de pagina. De nieuwe tekst moet tot 14 december zichtbaar zijn.

Lees alles over de juridische strijd tussen Apple en Samsung