AMSTERDAM - In de Amerikaanse webshop van Samsung is deze week de Smart Dock verschenen, een apparaatje dat functioneert als docking station voor de Galaxy Note II. De Smart Dock verandert Samsungs forse smartphone in een soort desktopcomputer.

De Galaxy Note II Smart Dock, zoals het apparaatje voluit heet, kan simpelweg gebruikt worden als oplaadstandaard voor Samsungs 5,3-inch smartphone met styluspen. Maar door een aantal extra aansluitingen op de Smart Dock, kan deze het toestel ook in een soort desktop-pc veranderen.

Zo is het apparaatje is uitgerust met een volwaardige hdmi-uitgang, zodat de nieuwste Note eenvoudig is aan te sluiten op hd-televisies en computerschermen. Een trio usb-poorten maakt het ondertussen ook mogelijk om een toetsenbord en muis aan te sluiten. Op de minijackaansluiting kan bovendien een computerspeakerset worden aangesloten.

De richel waarin de Galaxy Note II dient te worden geplaatst, zou breed genoeg zijn om de smartphone met Flip Cover en al in het dock kwijt te kunnen. Of de Smart Dock ook compatibel is met andere toestellen als de Galaxy S III, is niet duidelijk. Hetzelfde geldt voor de lanceerdatum van het apparaat. Op zijn website vermeldt Samsung wel een prijs van 100 dollar.