AMSTERDAM - NU.nl heeft donderdag een nieuwe app gelanceerd voor de iPhone en iPad.

Beide apps richten zich op beeld en in de iPad-app wordt elke dag om 18.00 uur een overzicht van het belangrijkste nieuws gepresenteerd.

De app synchroniseert voorkeuren en instellingen via iCloud op diverse iOS-apparaten waar de gebruiker over beschikt.

Het is voor iPhonegebruikers noodzakelijk een nieuwe app te downloaden. iPadgebruikers kunnen hun bestaande NU.nl-app updaten.

4 miljoen

De nieuwe apps kunnen weergeven welke berichten al gelezen zijn, het is mogelijk een artikel op te slaan om later te lezen en er kunnen filters worden ingesteld. Alle voorkeuren, gelezen berichten en filters worden dus gesynchroniseerd via iCloud

"Mobiel is voor NU.nl erg belangrijk", zo stelt Sander Stallinga, uitgever van NU.nl. "De mobiele apps zijn meer dan 4 miljoen keer gedownload en zo’n vijf miljoen Nederlanders per maand bezoeken NU.nl via de apps en mobiele site."

Dag van NU

Omdat uit statistieken blijkt dat de iPad vooral ’s avonds gebruikt wordt, introduceert NU.nl ‘De Dag van NU’. Elke dag om 18.00 uur verschijnt er in de iPad-app een nieuwsoverzicht met de belangrijkste gebeurtenissen van die dag.

De artikelen worden in een tijdlijn weergegeven, aangevuld met foto’s, video’s en tweets. De iPad-app is bovendien geschikt voor de Retinaschermen waarover de nieuwste iPads beschikken.

iPhone

In de iPhone-app is onder meer de navigatie aangepast en zijn alle rubrieken nu in één overzicht toegankelijk. Bovendien kan een gebruiker de volgorde van deze rubrieken zelf aanpassen en filters instellen om een melding te krijgen als er nieuws is over een bepaald onderwerp.

Beide apps beschikken over nieuwsdossiers, archieven op rubrieksniveau en meer cartoons. De nieuwe iPhone-app is bovendien aangepast aan het grotere scherm van de iPhone 5.

Android en mobiele site

Ook Android-app van NU.nl is geüpdatet. Het ontwerp is aangepast en er is een aantal bugs opgelost. Op dit moment wordt nog gewerkt aan een volledig nieuwe versie van de applicatie.

Tevens is vanaf donderdag de Windows 8-app te downloaden. Tot slot is nog het design van de mobiele website van NU.nl aangepast. Het uiterlijk past zich automatisch aan, aan de mogelijkheden van het toestel.

Bekijk hier meer instructies en informatie over de nieuwe apps