AMSTERDAM - Panasonic zal zich binnen zes maanden terugtrekken van de Europese smartphonemarkt. Nog geen half jaar geleden bracht het bedrijf voor het eerst in jaren weer in Europa een telefoon op de markt.

Dat schrijft Reuters op basis van twee anonieme bronnen.

In februari werd duidelijk dat Panasonic na jaren van afwezigheid weer een smartphone op de Europese markt zou gaan verkopen. De Eluga wordt vanaf de zomer verkocht, maar de resultaten zouden tegen vallen.

Volgens de bronnen zal het bedrijf zich binnen zes maanden terugtrekken uit Europa. Kazuhiro Tsuga, de nieuwe baas van Panasonic, wil het bedrijf nieuw leven in blazen door in verlies draaiende onderdelen te snijden. De Europese smartphonemarkt is daar één van.

Tsuga zal zijn plannen in maart 2013 bekendmaken.

Verlies

Woensdag werd al bekend dat Panasonic dit boekjaar, dat loopt tot en met maart, een verlies van 7,4 miljard euro verwacht. Ook wordt er minder omzet verwacht. Het bedrijf is van plan duizenden banen schrappen.

Bij de terugkeer op de Europese smartphonemarkt was het de bedoeling in het eerste jaar 1,5 miljoen smartphones te verkopen. Het is niet bekend hoe ver Panasonic daar vanaf zit.