AMSTERDAM - Het Brits-Chinese bedrijf AD Creative wil een smartphone op de markt brengen die beschikt over een behuizing die volledig van bamboe is gemaakt. Ondanks het milieuvriendelijke jasje moet het een krachtige smartphone worden.

AD Creative onthulde zijn bamboetoestel al vorig jaar in Londen, maar hakte onlangs pas definitief de knoop door over het design en de specificaties van het toestel. De ADzero, zoals de smartphone heet, wordt uitgerust met een Exynos 4 quadcore-processor van Samsung, 1GB werkgeheugen en 16GB aan interne opslag.

Voorop prijken een 4,5-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een 0,3-megapixelcamera. Achter op het toestel zit een 8-megapixelcamera. Het toestel draait op Android 4.0, maar kan optioneel geleverd worden met een open bootloader, voor wie een ander besturingssysteem wil gebruiken.

De fabrikant wil de productie van het toestel financieren via crowd-fundingsite Kickstarter, maar wanneer de ADzero daar zal worden gepresenteerd, is nog niet bekend. Naar verluidt moet het toestel 700 dollar gaan kosten.