AMSTERDAM - Nokia brengt zijn vlaggenschiptoestel met Windows Phone 8, de Lumia 920, vermoelijk pas eind november of begin december uit in Nederland. De smartphone verschijnt deze week al wel in andere landen.

Nokia’s nieuwe topmodel wordt nog deze week gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Later in november verschijnt de Lumia 920 in nog eens vijftien landen, waaronder Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten. Nederland komt niet in deze lijst voor.

Nokia heeft wel een uitnodiging aan de pers gestuurd, waarin wordt aangekondigd dat het toestel op 27 november in Nederland wordt gepresenteerd. Tweakers.net maakt hieruit op dat de Lumia 920 pas eind november of december in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Nokia’s Lumia 920 is een Windows Phone 8-toestel met een 4,5-inch hd-scherm dat ook kan worden bediend als de gebruiker handschoenen draagt. Het toestel beschikt over een 8,7-megapixel PureView-camera die ook in het donker goede foto’s zou maken. De prijs van het toestel is nog niet bekend.