AMSTERDAM - Google brengt zijn Google Music-dienst medio november naar Europa, maar nog niet naar Nederland. Met de iTunes-concurrent kunnen gebruikers in Google Play terecht om muziek aan te schaffen en te downloaden.

Google lanceert de dienst op 13 november in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Dat worden ook de eerste landen waar men films zal kunnen aanschaffen via Google Play.

In Nederland zal de dienst voorlopig nog niet beschikbaar zijn. Wanneer Google zijn muziek- en filmaanbod toegankelijk zal maken voor Nederlanders, is nog niet bekend.

Minder uploaden

Google heeft de muziekdienst uitgebreid met de mogelijkheid om de bestaande muziekcollectie van gebruikers te doorzoeken en te vergelijken met nummers die te koop zijn in Google Play. Zo kunnen gebruikers delen van hun muziekcollectie aan de eigen online bibliotheek toevoegen, zonder alle nummers te hoeven uploaden.

Ook heeft Google maandagavond bekendgemaakt dat het muziekaanbod in Google Play zal worden uitgebreid met muziek van platenmaatschappij Warner Music Group, uitgever van onder meer Madonna en Green Day.