AMSTERDAM - Philips heeft een nieuwe ledlamp geïntroduceerd die verschillende kleuren kan weergeven en kan worden aangesloten op het thuisnetwerk. Gebruikers kunnen de lamp bedienen via een iOS-app of via de browser.

De ledlamp wordt door Philips ‘Hue’ genoemd. De lamp zelf past in een bestaande fitting en heeft volgens de fabrikant dezelfde lichtopbrengst als een gloeilamp van 60 watt.

Naast de lamp zelf, bestaat het Hue-systeem uit een zogeheten ‘Bridge’, een apparaatje dat op een router kan worden aangesloten en het mogelijk maakt om de lamp op afstand te bedienen.

Voorgeïnstalleerde tinten

Zo kunnen gebruikers via een iOS-app of een browser op een computer die op hetzelfde netwerk is aangesloten, voor verschillende voorgeïnstalleerde lichttinten kiezen. De lamp kan bijvoorbeeld warm en koud wit licht weergeven.

Ook kunnen Hue-lampen op afstand aan en uit worden gezet en is het mogelijk om tijdstippen te programmeren waarop lampen aan en uit gaan. Gebruikers kunnen ook eigen voorgeïnstalleerde effecten programmeren en deze online met andere eigenaars delen.

Prijzen

De Hue-lampen komt 30 oktober op de markt. Philips verkoopt de lampen via de Apple Store in Amsterdam en via Apple’s website. Een starterkit met drie lampen en de Bridge kost 199 euro. Losse Hue-lampen kosten 59 euro per stuk.