AMSTERDAM - Amazon heeft op de voorpagina van de webwinkel een grote advertentie geplaatst waarin het de draak steekt met de iPad Mini.

De advertentie toont een vergelijking tussen de Kindle Fire HD en de iPad Mini.

Amazon richt zich op het verschil in resolutie, HD-films en speakers. De Kindle Fire HD heeft 216 pixels per inch terwijl de iPad Mini over 163 pixels per inch beschikt. De Amazontablet ondersteunt bovendien HD-films en -tv. De iPad Mini niet.

Het grootste verschil is volgens de advertentie echter de prijs. De Kindle Fire HD wordt verkocht voor 199 dollar en de iPad Mini moet 329 dollar gaan kosten.

Gewaagd

'Much more for much less', aldus Amazon. Het bedrijf presenteert ook nog een quote van techsite Gizmodo. Daarin staat: "Jullie 7,9 inch-tablet heeft veel minder pixels dan de 7 inch-modellen van de concurrentie. Jullie stoppen er een slechter scherm in, vragen er meer voor en beschuldigen de concurrentie van compromissen? Gewaagd."

Dit weekend liet een woordvoerder van Amazon al weten dat er woensdag, een dag na de aankondiging van de iPad Mini, een recordaantaal Kindle Fires verkocht zijn.

De iPad Mini werd vorige week aangekondigd en is sinds vrijdag al voor te bestellen, ook in Nederland. De kleine tablet zal vanaf vrijdag 2 november wereldwijd te koop zijn.

Lees over onze eerste ervaring met de iPad Mini.