AMSTERDAM - Een prototype van de Nexus 4, de nieuwe Google-smartphone die wordt gemaakt door LG, is gevonden in een Amerikaanse bar.

Barman Jamin Barton vond het apparaat in september en schakelde een vriend in, die het apparaat herkende als een nieuw Nexus-model. Hij schakelde vervolgens Google in, die het toestel nog dezelfde nacht kwam ophalen, zo schrijft Wired.

Op de telefoon zat een grote sticker met 'niet voor verkoop' en een Google-logo. "Ik weet hier niets vanaf, maar ik kon zien dat deze telefoon anders was", aldus Barton.

Hij maakte een aantal foto's waarop het toestel te zien is. Een beveiliginsman van Google bood hem een gloednieuwe telefoon aan als hij geen informatie over het toestel zou lekken voor de officiële aankondiging.

Apple

Het incident doet denken aan een iPhone-prototype dat Apple in 2010 verloor in een kroeg. Dat toestel kwam vervolgens bij een gadgetblog terecht en leidde tot de veroordeling van twee mannen voor diefstal van een gestolen voorwerp.

Google houdt maandag een Androidevenement in de VS. Daar worden waarschijnlijk de Nexus 4 van LG en de Nexus 10-tablet van Samsung gepresenteerd.