AMSTERDAM - De Japanse beeldschermfabrikant Ortustech heeft naar eigen zeggen het kleinste ultra-hd scherm ter wereld vervaardigd. Het gaat om een 9,6-inch scherm met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels.

Het nieuwe scherm is met zijn 9,6 inch ongeveer even groot als dat van de iPad, maar kan ruim 2,5 keer zoveel pixels weergeven. Dit levert een torenhoge pixeldichtheid van 458 pixels per inch op.

Volgens Ortustech is het nieuwe scherm het kleinste ultra-hd scherm ter wereld. ‘Ultra-hd’ werd onlangs uitgeroepen tot de nieuwe standaardnaam voor schermen en televisies met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels.

Mindere kijkhoeken

Het scherm kan beelden haarscherp weergeven, maar dat gaat wel ten koste van de kijkhoeken en kleurweergave. De kijkhoek bedraagt volgens Ortustech 160 graden, terwijl de dekking van het kleurengamma slechts 72 procent bedraagt.

De Japanse fabrikant laat weten dat de eerste proefexemplaren in november van de fabrieksbanden zullen rollen. Het scherm zal medio november voor het eerst worden gedemonstreerd tijdens een elektronicabeurs in München.