AMSTERDAM - Op zijn persconferentie van aanstaande maandag introduceert Google mogelijk een nieuwe Nexus-tablet van 10,1 inch, gefabriceerd door Samsung. Donderdag verschenen foto’s van een papieren handleiding van het vermeende toestel online.

De afbeeldingen werden gepubliceerd op een Koreaanse website en suggereren dat het toestel Nexus 10 zal heten en geproduceerd zal worden door Samsung. Op een van de foto’s zijn schetsen te zien van de boven-, onder-, achter- en voorkant van de tablet, waaruit blijkt dat het verwachte toestel afgeronde hoeken krijgt.

Uit deze schematische afbeeldingen is verder op te maken dat de tablet zal beschikken over stereospeakers aan weerszijden van het scherm, camera’s voor en achter op het toestel, een flitser, micro-hdmi-aansluiting en micro-usb-poort.

2560 bij 1600 pixels

Volgens eerdere geruchten zou de Nexus 10 bovendien worden uitgerust met een 10,1-inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1600 pixels. Verdere specificaties zijn nog niet bekend.

Google houdt maandag 29 oktober een evenement waar nieuwe producten zullen worden aangekondigd. Naast de nieuwe tablet worden er mogelijk ook een nieuwe Nexus-smartphone van LG en Android-versie 4.2 geïntroduceerd.