AMSTERDAM - Apple heeft op de Britse site een verklaring geplaatst waarin staat dat het een rechtszaak van Samsung verloren heeft. In de tekst benadrukt Apple echter dat de Galaxy Tab wel degelijk een gekopieerd product is.

Een Britse rechter bepaalde eerder dat De Galaxy Tab niet te veel lijkt op de iPad en dat Apple dat op de eigen website en in een aantal Britse kranten bekend moet maken.

Vrijdag verscheen de publicatie op de Britse website van Apple. Het bedrijf slaagt er in de verklaring vooral in de eigen tablet op te hemelen.

Cool

Zo citeert Apple een klein gedeelte van het oordeel van de rechter: "Het extreem simplistische van het ontwerp van Apple is treffend. Het ontwerp ziet eruit als iets dat een geïnformeerde gebruiker zou willen vasthouden. Het is een natuurlijk, soepel en simpel product. Het ontwerp is cool."

Vervolgens meldt Apple ook nog dat de rechter gezegd heeft dat de Galaxy Tab minder cool is dan de iPad en daarom geen kopie van de tablet is.

Gekopieerd

Tot slot besluit Apple met het vermelden van andere rechtszaken waarin Apple wel van Samsung gewonnen hebben. "Dus terwijl de Britse rechtbank niet vindt dat Samsung zich schuldig heeft gemaakt aan patentschending, hebben andere rechters erkend dat Samsung bij het ontwerpen van de Galaxy Tab bewust de populairdere iPad gekopieerd heeft."

In Nederland oordeelden rechters meerdere malen dat de Galaxy Tab geen kopie is van de iPad.