AMSTERDAM - Nederlanders die een iMac gekocht hebben tussen oktober 2009 en juli 2011 kunnen mogelijk problemen krijgen met hun harde schijf. Apple waarschuwt de klanten individueel.

"Apple heeft vastgesteld dat bepaalde Seagate-harde schijven van 1 TB die worden gebruikt in iMac-systemen van 21,5 en 27 inch een storing kunnen vertonen", zo schrijft Apple op de website.

De harde schijven worden gratis vervangen en Apple zal zelf contact opnemen met gebruikers die zijn getroffen door dit probleem. De klant moet dan wel een geldig e-mailadres opgegeven hebben.

Als Apple geen contact opneemt, maar een klant toch denkt dat hij een Seagate-harde schijf van 1 TB heeft, kan op de speciale pagina het serienummer ingevuld worden om te controleren of dat inderdaad het geval is.

Eerdere problemen

Tweakers.net weet te melden dat het probleem met de harde schijven al eerder op is gedoken, maar het toen alleen ging om iMacs die verkocht waren tussen mei en juli 2011. Apple stelde toen dat het om een 'zeer klein' aantal ging.

Klanten hebben tot maximaal drie jaar na de aankoop van hun apparaat recht op vervanging of tot maximaal 12 april 2013.