AMSTERDAM - Dell heeft woensdag een 23-inch monitor met multitouch aangekondigd. Ook onthulde het bedrijf een draadloos touchpad met multitouch-ondersteuning.

Met de S2340T brengt Dell een 23-inch monitor op de markt die bediend kan worden met aanrakingen. Het touchscreen registreert tien vingers tegelijk en kan zo gekanteld worden dat het scherm volledig parallel komt te liggen boven het tafelblad, zodat het apparaat als een soort touchtafel kan worden bediend.

De monitor heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Computers en andere beeldbronnen zijn aan te sluiten op een hdmi- en een displayport-poort. Verder beschikt de S2340T over twee usb 3.0-aansluitingen en een gigabit lan-aansluiting. Al deze aansluitingen zijn in de voet van de monitor verwerkt.

Touchpad

Verder introduceerde Dell maandag de TP713, een draadloos touchpad dat ontwikkeld is voor Windows 8. Het apparaatje is bedekt met een dunne glaslaag waarmee vier aanrakingen tegelijk kunnen worden geregistreerd.

Beide apparaten komen nog voor november op de markt. De S2340T heeft een adviesprijs van 659 euro, terwijl de TP713 60 euro zal kosten.