AMSTERDAM - Asus heeft dinsdag verschillende nieuwe computers en laptops met Windows 8 geïntroduceerd. Zo komt het bedrijf met een all-in-one die bijna volledig is in te klappen en een aantal budgetlaptops met touchscreens.

Tijdens een persconferentie in New York onthulde Asus dinsdag onder meer de ET2300, een 23-inch all-in-one met een touchscreen van 1920 bij 1080 pixels. Bijzonder aan het apparaat is dat het scherm vrijwel volledig omlaag kan worden geklapt, waardoor de computer als het ware in een forse schrijftablet verandert.

Het apparaat is uitgerust met een kleurvast ips-scherm, terwijl klanten kunnen kiezen uit Intel Core i3-, i5- en i7-processoren. Voor beeldverwerking is er keuze uit een geïntegreerde grafische chip van Intel of een GeForce GT630M-videochip van Nvidia. Verder beschikt de ET2300 over maximaal 8GB werkgeheugen, tot 2TB aan opslagruimte en een dvd-drive.

VivoBooks

Op dezelfde persbijeenkomst presenteerde Asus ook drie budgetlaptops met touchscreens. Hiervoor is een nieuwe productlijn in het leven geroepen met de naam VivoBook. Het betreft drie modellen van 11, 14 en 15 inch.

De modellen hebben vanaf-prijzen van respectievelijk 499, 599 en 649 dollar. Voor de instapprijs beschikken de laptops over een Core i3-processor, maar voor een meerprijs komen ook krachtigere modellen beschikbaar. Wanneer de drie VivoBooks op de markt komen, is nog niet duidelijk.