AMSTERDAM - Nikon heeft woensdag een nieuwe systeemcamera toegevoegd aan zijn 1-serie, de Nikon 1 V2. De opvolger van de 1 V1 biedt meer handmatige instellingsmogelijkheden en beschikt over een nieuwe beeldsensor.

De nieuwe, spiegelloze systeemcamera met verwisselbare lens is uitgerust met een nieuwe 14,2-megapixelsensor en Nikons Expeed 3A-beeldverwerkingssysteem. Volgens Nikon levert dit koppel aanzienlijk meer snelheid op dan bij de 1 V1.

Zo kan de nieuwe camera drie seconden lang vijftien foto’s per seconde vastleggen, met autofocus ingeschakeld. Wordt de continue autofocus uitgezet, dan kan de camera gedurende dezelfde tijd zelfs zestig foto’s per seconde vastleggen, al laat Nikon in het midden wat in dat geval de fotoresolutie is.

Behalve aan het binnenwerk, heeft Nikon ook aan de body van de camera gesleuteld. Zo is de greep wat groter geworden, waardoor het toestel als geheel iets dikker is. Ook beschikt het toestel over een uitklapbare flitser. De Nikon 1 V2 komt in november op de markt in combinatie met een 10-30 mm-lens. De adviesprijs zal 899 euro bedragen.