AMSTERDAM - Een Indiase topman van LG heeft bevestigd dat zijn bedrijf de productie van Google’s aankomende Nexus-telefoon voor zijn rekening neemt. De Nexus 4 zal op 29 oktober worden onthuld en komt in november op de markt.

Er gaan al enige tijd geruchten over een Nexus-toestel van LG en er werd ook al aangenomen dat de nieuwe smartphone zou worden onthuld op een Google-conferentie die plaatsvindt op 29 oktober. Hoofd Mobiele Productplanning van LG India, Amit Gujral, heeft deze geruchten maandag bevestigd.

In een interview met de Indiase nieuwsdienst IBN Live zei Gujral: “Google zal de LG Nexus op 29 oktober onthullen en de telefoon komt eind november op de Indiase markt.”

Specificaties

Volgens IBN Live zou de topman ook enkele specificaties van het toestel uit de doeken hebben gedaan. Zo krijgt de LG Nexus een quadcore-processor van 1,5GHz, een 4,7-inch scherm en zal het toestel draaien op Android 4.2.

Enkele andere geruchten over het toestel, bijvoorbeeld dat het 2GB werkgeheugen krijgt en dat het scherm een resolutie heeft van 1280 bij 768 pixels, heeft Gujral nog niet bevestigd.