'Samsung stopt productie LCD-schermen voor Apple'

AMSTERDAM - Samsung zal vanaf volgend jaar geen LCD-schermen meer produceren voor concurrent Apple. Tot voor kort was Samsung nog de grootste fabrikant van LCD-displays voor iPhone en iPad.

Apple en Samsung liggen wereldwijd met elkaar overhoop in een serie patentrechtszaken. Daarom wil Apple ook de hoeveelheid chips die Samsung levert verminderen.

Een anonieme bron binnen Samsung vertelt aan de Korea Times geen LCD-schermen te willen leveren voor de lage prijzen die Apple ervoor betaalt. "Samsung levert al fors minder aan Apple en volgend jaar houden we helemaal op", aldus de bron.

Apple zou voor de LCD-schermen van de nieuwe iPad minder dan de helft betalen dan voor die van de iPad 2. LG en Sharp zullen nu vermoedelijk de voornaamste LCD-fabrikanten van Apple worden.

iPad Mini

De verliezen die Samsung lijdt door het beëindigen van de samenwerking met Apple, zouden worden opgevangen door meer schermen te produceren voor de eigen smartphones en voor de tablets van Amazon.

In de eerste 6 maanden van 2012 leverde Samsung ruim 15 miljoen LCD-displays aan Apple. Verwacht wordt dat in de laatste drie maanden van 2012 nog maar 1,5 miljoen schermen worden geleverd.

Samsung zou ook geen schermen leveren voor de iPad Mini, de kleinere tablet van Apple die vermoedelijk dinsdag wordt gepresenteerd.

Update 23/10: Samsung heeft de berichtgeving van de Korea Times ontkend. De productie van LCD-schermen voor Apple zou gewoon doorgaan.

Lees meer over:
Tip de redactie