Japanse bedrijven maken 7-inch scherm met superhoge resolutie

AMSTERDAM - Japan Display, een samenwerking tussen drie Japanse elektronicabedrijven, toont eind oktober een nieuw tabletscherm van 7-inch dat over een resolutie van 2560 bij 1600 pixels beschikt.

Het bewuste scherm meet 7 inch, heeft een resolutie van 2560 bij 1600 pixels en een pixeldichtheid van 431 pixels per inch (ppi). Het scherm levert volgens Japan Display een contrastratio van 2000:1 en maakt gebruik van ips-technologie voor ruime kijkhoeken.

De display zou daarnaast 50 procent energiezuiniger zijn dan eerdere schermen van de Japanse organisatie, waarbinnen Toshiba Mobile Display, Sony Mobile Display en Hitachi Displays samenwerken. Het scherm zou slechts 1,3 millimeter dik zijn.

Het is overigens niet het kleinste scherm met deze resolutie: Sharp kondigde begin oktober nog een 6,1-inch scherm met hetzelfde aantal pixels aan.

Gekromd dashboardscherm

Naast dit tabletscherm zal Japan Display op de Japanse displaybeurs FPD International, die 31 oktober van start gaat in Yokohama, ook een 5-inch smartphonescherm met full-hd resolutie tonen, evenals een gekromd, 12,2-inch dashboardscherm voor in auto’s.

Laatstgenoemd scherm maakt eveneens gebruik van ips-technologie en is volgens Japan Display zo energiezuinig mogelijk gehouden. Wanneer de schermen hun weg zullen vinden naar daadwerkelijke producten en vierwielers, is nog niet bekend.

Tip de redactie