Lomography brengt analoge camera uit

AMSTERDAM – Cameramaker Lomography heeft een nieuwe, analoge camera uitgebracht. De Belair X 6-12 legt foto’s vast op ouderwetse film en beschikt over een aansluiting voor verschillende lenzen.

De nieuwe camera oogt klassiek en maakt gebruik van ouderwetse 6x12-films om foto’s vast te leggen in een panoramische 6x12-verhouding, een 6x9-verhouding of vierkant (6x6). De camera wordt geleverd met 90 mm-standaardlens en een 58 mm-groothoeklens, die gebruikers zelf kunnen verwisselen.

De Belair X 6-12 beschikt verder over een flitsschoen, heeft een iso-bereik van iso 50 tot en met iso 1600, en maakt volgens Lomography haarscherpe foto’s met opvallende scherptediepte. Het toestel beschikt daarnaast over automatische sluitertijdinstellingen.

Van de Belair X 6-12 verschijnen drie modellen. De Globe-trotter is met 289 pond de duurste en meest luxe variant, maar de oplage is beperkt tot 300 stuks. De goedkopere Jetsetter (269 pond) en City Slicker (199 pond) zien er iets minder chique uit, maar bieden dezelfde functionaliteit. Lomography verkoopt de camera’s onder meer via zijn website.

 

Tip de redactie