'Meerdere useraccounts mogelijk in Android 4.2'

AMSTERDAM - In een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android maakt Google het mogelijk om meerdere useraccounts te gebruiken.

Dat vertelt een anonieme bron aan The Next Web. De functie moet het makkelijker maken om een tablet te delen met meerdere gezinsleden. Die kunnen dan elk aparte mailinstellingen en apps hebben.

Google organiseert op 29 oktober een persevenement waar de nieuwe versie van Android wordt onthuld.

Naast de nieuwe versie van Android bevestigt de bron ook dat enkele eerdere geruchten over nieuwe toestellen van Google correct waren. Zo zal op 29 oktober ook een vernieuwde Nexus-tablet worden gepresenteerd.

Nexus

Er zou een variant van de Nexus 7 komen met 32GB opslag en ondersteuning voor 3G-internet. De 32GB-Nexus dook onlangs al op in een Amerikaanse winkel.

Bovendien zou een nieuwe Nexus-tablet van 10 inch worden gepresenteerd. De tablet, waar eerder al geruchten over gingen, zou een hoge resolutie van 2560x1600 pixels krijgen. De 'Nexus 10' wordt gemaakt door Samsung.

Verder bevestigt de bron dat LG een Nexus-smartphone in de maak heeft. Die zou draaien op Android 4.2 en uitgerust zijn met een 4,7 inch scherm met een resolutie van 1280x768 pixels.

Lees meer over:
Tip de redactie