AMSTERDAM - Asus heeft officieel de Padfone 2 aangekondigd. De smartphone die via een docking station ook als tablet kan dienen moet in december in Nederland verkrijgbaar zijn vanaf 799 euro.

Het is nog niet duidelijk of zowel de 32 als de 64 GB-versie verkocht gaat worden in Nederland.

De prijzen liggen in ieder geval respectievelijk op 799 en 899 euro. Daarvoor krijgt de consument dan zowel de smartphone als de tabletbehuizing.

De smartphone krijgt een 4,7 inch 720p IPS-scherm en een camera met 13 megapixels. Bovendien rust Asus het apparaat uit met een 1,5 GHz quadcore Snapdragon S4-chip en 2GB aan RAM.

De smartphone heeft bovendien een bijzonder scherm dat geleverd is door Sharp en gebruikmaakt van de IGZO-technologie. Hierdoor wordt het beeld helderder en is het scherm energiezuiniger.

Tablet

De telefoon kan in een tabletbehuizing geklikt worden, net als bij de eerste Padfone. Daarna kan de telefoon via de tablet bestuurd worden.

Deze tabletcomputer beschikt over een 10,1 inch scherm met een onveranderde resolutie van 1280x800 pixels. De accu is minder krachtig geworden: van 6600 naar 5000 mAh. Als gevolg daarvan is de tablet wel lichter en dunner.

De telefoon beschikt met 2140 mAh over een krachtigere accu.

Opvallend is dat het toestel zal draaien op Android 4.0.4. Er is al een nieuwe versie van het besturingssysteem uit die onder meer meegeleverd wordt op de Galaxy Note II van Samsung. Asus belooft 'snel' een update naar Android 4.1.

Het apparaat ligt in december in de Nederlandse winkels.