AMSTERDAM - Apple zou op 23 oktober niet alleen een kleinere versie van zijn iPad presenteren, maar ook een kleinere variant van zijn MacBook Pro met Retina-scherm. Er zou een Retina-versie van de MacBook Pro 13 worden aangekondigd.

Dat meldt Apple-fansite 9to5 Mac maandag op basis van gelekte informatie van een Amerikaanse elektronicaverkoper. De nieuwe laptop met hoge-resolutiescherm zou op hetzelfde evenement worden aangekondigd als de iPad Mini. Dit evenement zou op 23 oktober plaatsvinden.

Over een 13-inch MacBook Pro bestaan al enige tijd de nodige geruchten. Een lancering van een dergelijk model lijkt voor de hand te liggen sinds Apple in juni een Retina-variant van de 15-inch MacBook Pro presenteerde. Die laptop heeft een 15,4-inch scherm met een resolutie van 2880 bij 1800 pixels.

Twee configuraties

Veel specificaties over de vermeende 13-inch Retina-laptop zijn nog niet bekend, maar volgens 9to5 Mac zal de nieuwe MacBook-variant in twee configuraties worden verkocht. Deze twee uitvoeringen zouden over verschillende processors en opslagmedia beschikken.

Eerder werd overigens aangenomen dat Apple zijn 13-inch MacBook Pro met Retina-scherm al in september zou presenteren en lanceren, maar door vermeende productieproblemen van het hoge-resolutiescherm zou de onthulling een maand zijn uitgesteld.