AMSTERDAM - Logitech heeft maandag de Bluetooth Illuminated Keyboard K810 geïntroduceerd, een nieuw draadloos toetsenbord voor Windows 8. Het toetsenbord kan draadloos met drie apparaten tegelijk worden verbonden.

De K810 maakt gebruik van dezelfde Easy Switch-technologie als voorganger K760, een draadloos Mac-toetsenbord op zonne-energie dat in juni werd uitgebracht.

Hierdoor kan het toetsenbord draadloos verbonden worden met drie bluetooth-toestellen als smartphones, tablets en laptops. Met een druk op een knop schakelt men van het ene naar het andere apparaat.

Verlichting

Het platte toetsenbord is bovendien voorzien van toetsverlichting. Als de typplank enkele minuten niet gebruikt wordt, schakelt de verlichting zichzelf uit. Nabijheidssensoren in de toetsen laten de verlichting weer aanspringen als de gebruiker zijn vingers boven het toetsenbord houdt. Ook is er een knop waarmee in Windows 8 tussen verschillende apps kan worden geschakeld.

De K810 beschikt over een ingebouwde accu die via usb kan worden opgeladen. Volgens Logitech is een volle accu goed voor een maand gebruik. Het toetsenbord komt in oktober in de Verenigde Staten op de markt voor 100 dollar. In november verschijnt de K810 in Europa.