AMSTERDAM - De iPad Mini zal mogelijk verkocht worden vanaf 249 euro. In Duitsland zijn via een systeem van Mediamarkt en Saturn, beide onderdeel van de Media Saturn Group, de vermeende prijzen uitgelekt.

Dit weekend verscheen een screenshot van het interne systeem op diverse websites.

De iPad Mini wordt waarschijnlijk door Apple onthuld op 23 oktober en zou dan enkele weken later in de winkels moeten liggen.

Er zijn de afgelopen weken al veel details uitgelekt rond de kleinere en goedkopere tablet van APple, maar prijzen waren nog niet bekend. De verwachting lag rond de 300 euro.

Prijzen

Als het screenshot op waarheid berust zou de iPad Mini vanaf 249 euro verkocht worden. Daarvoor krijgt de klant dan een 8 GB-variant zonder 3G-functionaliteit. De 16 GB-versie kost dan 349 euro en heeft ook alleen wifi. De iPad Mini 8 GB met 3G kost hetzelfde en de 3G-versie met 16 GB kost 449 euro.

De prijzen lopen zo op tot 649 euro voor een iPad Mini 64 GB met 3G. De huidige prijzen van de iPad liggen in Duitsland enkele euro's lager dan in Nederland.

Details

Apple heeft de tablet nog niet bevestigd, maar toch lijken er al veel details zeker. Diverse Amerikaanse media die vaker over juiste informatie rond Apple-producten beschikken, stellen dat de tablet 23 oktober wordt aangekondigd.

Bovendien zou de iPad Mini een 7,85 inch scherm krijgen, extra dun zijn en een iets minder goed scherm hebben om de prijs laag te kunnen houden. Ook moet de nieuwe tablet over een kleinere connector beschikken, net als de iPhone 5.