AMSTERDAM - In aanloop naar de lancering van Windows 8 eind oktober, heeft Acer donderdag enkele nieuwe laptops aangekondigd. Zo brengt het bedrijf een 14-inch ultrabook met touchscreen op de markt.

De bewuste ultrabook zal Aspire M5-481PT heten en beschikken over een aanrakingsgevoelig scherm van 14 inch. Het touchscreen heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Optisch station

De nieuwe ultrabook beschikt verder over een Intel Core i5-processor, een harddisk van 500GB en een caching-ssd van 20GB. Ook een optisch station ontbreekt niet. Het toetsenbord is ondertussen uitgerust met toetsverlichting.

Acer brengt eind oktober ook een grotere, 15,6-inch versie van de ultrabook uit, maar deze M5-581PT moet het zonder touchscreen stellen.

V5-serie

De fabrikant introduceerde nog eens twee touchscreenlaptops in de Aspire V5-serie, de V5-471P (14 inch) en V5-571P (15 inch). Van beide modellen verschijnen ook varianten met een normaal scherm zonder aanrakingsgevoeligheid, terwijl de V5-serie bovendien een 11-inch model zonder touchscreen krijgt.

Alle aangekondigde modellen worden voorzien van Windows 8 en maken op 26 oktober hun opwachting in de Verenigde Staten. Nederlandse adviesprijzen en lanceerdata zijn nog niet bekend.